Facebook
Ziua Internationala a fericirii

20 martie este sarbatorita ca Ziua Internationala a fericirii peste tot in lume.

Acesta zi a fost stabilita in timpul  Adunarii Generale a Natiunilor Unite pe 28 iunie, in 2012. Rezolutia contine un fragment care spune ca:  

"Adunarea Generala, [...] Constienta de faptul ca fericirea este un obiectiv fundamental al omului, [...] Recunoscand, de asemenea, necesitatea unei abordari mai cuprinzatoare, echitabila si echilibrata a cresterii economice care promoveaza dezvoltarea durabila, eradicarea saraciei, fericire si bunastarea tuturor popoarelor, decide sa proclame 20 martie, Ziua Internationala a fericirii. "

Campania Ziua Fericirii urmareste o celebrare la nivel global a acesti zile. Este realizat de Actiune pentru fericire, o miscare non-profit initiata de oameni din peste 140 de tari.

Actiune pentru Fericire este o miscare pentru schimbare sociala pozitiva. Oameni din toata lumea incearca sa creeze o societate sanatoasa si fericita in care sa traim.  

Scopul acestei zile este de a recunoaste ca fericirea este un obiectiv fundamental al omului, si de a solicita tarilor sa se apropie de politici publice intr-un mod care sa imbunatateasca starea de bine a tuturor popoarelor.

Ideea si intregul concept au pornit din Bhutan, tara care are unii dintre cei mai fericiti oameni din lume.