Facebook
Vitaminele pe care trebuie sa le eviti atunci cand esti bolnav

Statisticile arata ca zece milioane de persoane la nivel global iau vitamine sau suplimente alimente, scrie Daily Mail. In plus, cotidianul britanic precizeaza ca, anual, se cheltuiesc aproape un miliard de euro pe suplimente sau vitamine care conţin antioxidanti, recunoscuţi pentru eficienţa lor de a preveni anumite afectiuni.

In ciuda beneficiilor promise de aceste medicamente, studiile de specialitate arata ca exista cazuri in care suplimentele alimentare si vitaminele ne pot pune sanatatea in pericol.

PSORIASIS: EVITA VITAMIN A

Persoanele diagnosticate cu aceasta boala urmeaza un tratament cu retinol, care este disponibil atat sub forma de tablete, cat si sub forma de lotiune. Acest tratament ajuta la regenerarea pielii. Medicii spun ca retinolul este un medicament care contine vitamina A, astfel ca persoanele care urmeaza un tratament cu acest remediu risca sa se intoxice. Medicii spun ca excesul de vitamina A în organism duce la aparitia conjunctivitei, alopeciei, dar poate inrautatii si psoriazisul.

CARDIACII: EVITA VITAMINA E SI POTASIUL

Studiile de specialitate au aratat ca persoanele care sufera de afectiuni cardiovasculare si care iau suplimente pe baza de vitamina E risca sa isi agraveze starea de sanatate. Potasiul este recunoscut pentru efectele sale benefice asupra funcţiei cardiace, dar daca este depasita doza zilnica recomandata, respectiv 3.500 de miligrame de potasiu, ar putea provoca palpitaţii sau batai neregulate ale inimii.

DIABETICII: EVITA VITAMINA B3

Cunoscuta si sub denumirea de niacina, aceasta vitamina este importanta pentru metabolism. Medicii avertizeaza ca persoanele care sufera de diabet si care depasesc doza zilnica de vitamina B3, 13 miligrame in cazul femeilor si 17 miligrame in cazul barbatilor, risca sa se confrunte cu un dezechilibru al glucozei din sange.