Facebook
Vaccinul canadian impotriva Ebola este testat de Statele Unite

Conform celor declarate de Institutul American pentru Sanatate (NIH), s-a inceput testarea clinica a vaccinului experimental canadian care lupta impotriva virusului Ebola.

Vaccinul are denumirea de “VSV-ZEBOV”si este al doilea vaccin testat in Statele Unite.

"Este urgent sa avem un vaccin pentru protectia oamenilor impotriva infectarii cu virusul Ebola", a mentionat directorul Institutului american pentru alergii si boli infectioase (NIAID), Anthony Fauci. "NIH saluta colaborarea cu Departamentul Apararii in vederea desfasurarii unor teste clinice pentru un alt vaccin impotriva Ebola. Este incurajator", a adaugat el, intr-un comunicat.

Primul vaccin care a fost testat a fost cel produs in colaborare de NIAID si laboratorul britanic GlaxoSmithKline (GSK) si testarea clinica a avut loc la inceputul lunii septembrie pe 20 de voluntari. Nu au fost inca anuntate rezultatele referitoare la eficienta acestui vaccin.

In continuare, Institutul american de cercetare al armatei Walter Reed (WRAIR) va desfasura o testare clinica cu o singura doza din vaccinul experimental canadian. Primele rezultate vor fi facute publice, impreuna cu rezultatele primei testari, pana la sfarsitul anului.

Canada a expediat deja si primul lot de doze ale vaccinului impotriva Ebola catre spitalele din Geneva, urmand sa fie testat pentru Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).