Facebook
Un vaccin contra hepatitei C ofera rezultate promitatoare

Vaccinul contra hepatitei de tip C a fost conceput de compania britanica GlaxoSmithKline si a fost bine tolerat, producand o puternica reactie imunitara in cadrul studiului clinic de faza I.

Desi au fost observate si niste efecte secundare de scurta durata precum oboseala si migrene, vaccinul a fost bine tolerat de organismele pacientilor. Studiul de faza II este inca in curs de derulare. Testarea are loc in doua clinici din Statele Unite, pentru a se observa eficienta vaccinului in randul persoanelor dependente de droguri.

Rezultatele vor fi facute publice in 2016.

"Amploarea reactiilor imunitare observate la voluntarii sanatosi este fara precedent pentru un vaccin contra hepatitei C", a subliniat profesorul Ellie Barnes, de la Facultatea de medicina din cadrul Universitatii Oxford din Marea Britanie, cercetatorul principal care a coordonat acest studiu clinic.

Conform datelor furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, aproximativ 180 de milioane de persoane sunt infectate cu virusul hepatic C pe plan mondial, aceasta boala fiind principala cauza a cirozei si a cancerului la ficat, provocand aproape 500.000 de decese in fiecare an.