Facebook
Ultimele studii dovedesc beneficiile consumului de cacao in cazul maladiei Alzheimer

Conform unor recente cercetari si studii, s-a dovedit ca evolutia maladiei Alzheimer ar putea fi impiedicata prin consumul de cacao.

Cercetatorii americani mentioneaza ca o ceasca de cacao consumata in fiecare seara, joaca un rol foarte important in oprirea evolutiei maladiei Alzheimer si a altor boli degenerative ale creierului.

Studiile realizate in spitalul Mount Sinai din New York au dovedit ca un anumit tip de cacao impiedica depunerea pe creier a grupurilor de proteine daunatoare si astfel, impiedica deteriorarea celulelor nervoase.

Din toate tipurile de cacao testate, cel numit “Lavado” pare sa contina cel mai mare nivel de polifenoli, antioxidanti care previn bolile degenerative ale creierului. Astfel, este cel mai eficient pentru a impiedica depunerea si acumularea de proteine daunatoare.

Conform profesorului Giulio Maria Pasinetti, coordonatorul studiului, pierderea functiei sinaptice ar putea juca un rol essential in pierderile de memorie, mai mult decat pierderea celulelor nervoase si de aceea, prima tinta pentru tratamentul in cazul bolii Alzheimer trebuie as fie salvarea functiei sinaptice.

Acesta a adaugat ca este bine ca oamenii sa includa cacao “Lavado” intr-un supliment alimentar, care sa faca parte din tratamentul contra bolilor degenerative.