Facebook
Tutunul, solutie impotriva cancerului?

Conform unor oameni de stiinta australieni, tutunul ar putea contine secretul pentru a invinge cancerul.

Cercetatorii de la Institutul Trobe pentru Stiinte Moleculare din Melbourne urmaresc distrugerea celulelor canceroase din organismul uman cu ajutorul mecanismului de aparare al tutunului. Acestia au descoperit o molecula in floarea de tutun care poate lupta eficient impotriva bacteriilor si ciupercilor. Aceeasi molecula are proprietatea de a identifica si de a distruge celule canceroase.

Conform Daily Mail, aceasta molecula numita NaD1 produce o structura in forma de cleste care se prinde de lipidele prezente in mebrana celulelor canceroase si o distruge, facand-o sa explodeze. Astfel, acestea nu mai pot produce daune in organism.

"Exista o anumita ironie in faptul ca un puternic mecanism de autoaparare impotriva cancerului a fost descoperit in floarea unei specii ornamentale de tutun, insa este o descoperire binevenita, indiferent de originea ei", a declarat medicul Mark Hullett, coordonatorul studiului.

"Urmatorul pas va consta in initierea unor studii preclinice pentru a determina rolul pe care molecula NaD1 ar putea sa il aiba in tratarea cancerului", a adaugat acesta.

Aceste studii au deja loc la Melbourne si pana acum rezultatele par promitatoare. “am descoperit ca NaD1 poate sa tinteasca tumorile canceroase si are efecte minime sau chiar niciun efect asupra celulelor sanatoase", a adaugat coordonatorul studiului.