Facebook
Spalarea corecta a parului

Spalarea parului este una dintre operatiuniile pe care le facem fie zilnic, la un interval de zile sau saptamanal, dar totusi multi dintre noi nu stim cum se face spalarea corecta.

De ce conteaza asa mult spalarea corecta? ... Ei bine pe langa faptul ca eleminam murdaria si micro-organismele daunatoare care pot provoca bloii sau infectii vom reda stralucirea si finetea acestuia.

Iata cateva sfaturi:

1. Este foarte bine sa va periati parul inainte de a-l spala pentru a inlatura celulele moarte de pe piele si pentru a-l descurca. Intotdeauna sa fiti atenti la capetele firelor in timp ce va periati pentru a evita ruperea si despicarea lor.

2. Stai sub dus si clatesteti parul pentru a indeparta praful si produsele pentru par care au fost administrate mai devreme. Folositi apa calduta pentru umezirea parului – apa prea fierbinte va arde scalpul si va degrada firele de par.

3. Inaintea dozarii samponului in plama agitati flaconul, puneti samponul, apoi frecati-l intre palme.

4. Samponati de doua ori pentru a elimina murdaria complet, rezidurile de gel, fixativ , spuma sau alte produse.

5. La ce-a de-a doua samponare masati scalpul timp de 1-2 minute pentru a indeparta pielea uscata a scalpului. Masarea va ajuta si la circulatia scalpului care va ajuta parul sa creasca mai repede si sa fie mai sanatos.

6. Clatirea acestuia se va face foarte bine pana cand nu vor mai ramane reziduri de sampon pe par.

7. Dupa caltire vom stoarce usor parul de apa si vom aplica balsam de par de la radacina pana la varfuri.

8. Lasati balsamul sa actioneze timp de cateva minute (2-5 minute), daca aveti o casca de dus puteti sa o puneti.

9. Clatirea parului se recomanda sa fie facuta dupa balsam, cu apa calda spre rece, pentru a inchide cuticulele parului.

10. Stoarceti usor parul de apa, apoi stergeti cu un prosop insa nu frecati tare si mult.

11. Nu pieptanati parul cat timp este ud pentru ca acesta se rupe mult mai usor! Insa, daca simtit nevoia, puteti peiptana folosid degetele.

12.  Uscarea parului se recomanda naturala daca stati in casa si nu trebuie sa mergeti niciunde. Insa, la folosirea uscatoarelor folositi un spray de protectie , tineti feonul la distanta de scalp si par, nu setati o temperatura ridicata.

Autor: Aman Susanu - Hairstyle Specialist