Facebook
O dieta sanatoasa tine de profilul genetic al fiecarei persoane

Conform unui studiu recent, dietele personalizate la care se tine cont de profilul genetic al fiecarei persoane, imbunatatesc considerabil obiceiurile alimentare in comparatie cu recomandari nutritionale.

Echipa de cercetatori canadieni ce a realizat acest studiu, au urmarit impactul dietelor bazate pe profilul genetic al unor voluntari asupra obiceiurilor alimentare.

"Am descoperit ca oamenii care primesc sfaturi privind nutritia pe baza profilului genetic isi imbunatatesc dieta intr-o masura mai mare decat persoanele care urmeaza sfaturi generale privind regimurile alimentare", a declarat Ahmed El-Sohemy, profesor de stiinte nutritionale, coordonatorul studiului.

Acestia au incercat sa inteleaga reactiile diferite ale oamenilor la aceleasi alimente, iar oferirea de diete personalizate, in functie de profilul genetic, este parte a acestei noi ramuri a cercetarii in domeniu. Testul s-a realizat pe 138 de adulti tineri si sanatosi.

O grupa de voluntari a primit recomandari nutritionale personalizate, in functie de profilul genetic al fiecaruia, iar cealalta grupa a primit recomandari generale, nepersonalizate din punct de vedere genetic, privind aceleasi alimente. S-au evaluat schimbarile la trei luni si un an dupa inceperea testului. Persoanele care au primit sfaturi personalizate au inceput sa prezinte imbunatatiri privind regimurile alimentare dupa trei luni, iar modificarile au fost si mai pregnante la un an dupa aceea.