Facebook
Migdalele mentin sanatatea inimii

Conform unor studii noi realizate de cercetatorii americani, migdalele au proprietatea de a mentine sanatatea inimii si de asemenea, de a combate celulita.

Rezultatele celor 6 studii au fost prezentate la Congresul Societatii Americane pentru nutritie de la San Diego.

Aceste studii au aratat ca migdalele sunt bogate in nutrienti, grasimi mononesaturate benefice si vitamina E care are un efect protector impotriva razelor ultraviolete si ajuta in cazul Alzheimer-ului.

Consumul zilnic de migdale reduce si concentratiile de glucoza din sange in cazul persoanelor cu risc de diabet.

Migdalele sunt bogate in minerale, printre care mangan, care ajuta activ la intarirea oaselor si reglarii zaharului din sange si magneziu care este fundamental pentru functionarea organelor, muschilor si a nervilor si reglarea tensiunii arteriale.

Unul din studii a analizat 24.808 adulti cu varsta de peste 19 ani, iar conducatorul studiului Carol O'Neil de la Universitatea de Stat din Louisiana a aratat ca persoanele care consuma migdale au o cantitate mai mare de nutrienti in organism, o calitate imbunatatita a alimentatiei si o stare fiziologica mai buna. 

Un alt studiu, realizat de Richard Mattes de la Universitatea Purdue, a analizat efectele migdalelor asupra persoanelor cu risc de diabet de tip 2. Consumul zilnic de 40 de grame de migdale a redus pofta de mancare a participantilor si concentratiile de glucoza din sange, imbunatatind si absorbtia de vitamina E si de grasimi mononesaturate.

Migdalele ar putea constitui un element esential intr-un regim sanatos. 40 de grame de migdale consumate zilnic acopera 12 procente din cerintele nutritionale de proteine si 35 de procente din necesarul de vitamina E, un antioxidant care contribuie semnificativ la prevenirea cancerului.