Facebook
Incarcati-va cu energie pentru primavara

Primavara este chiar dupa colt si este timpul sa renuntati la orice obicei prost de sanatate pe care l-ati deprins in aceasta iarna.

Deci, primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa va ajustati dieta. Faceti-va un obicei din a bea apa calda cu lamaie. Incepeti ziua cu un pahar de apa calda la care adaugati cateva felii de lamaie pentru a ajuta organismul sa se energizeze si in acelasi timp, sa se curete de toxine. Acesta este un secret de frumusete antic si o modalitate simpla de a ne hidrata si detoxifia organismul.

Un alt sfat bun vizeaza inlocuirea produselor de origine animala cu cele pe baza de plante. Carnea si produsele lactate formeaza un mediu acid in organism, deschizand usa numeroaselor boli. Luati o pauza de la acid si alegeti alimente pe baza de plante, “verziturile”, castravetii si avocado. Daca doriti surse de proteine pe baza de plante, incercati lintea, semintele de canepa sau semintele de chia.

Urmatorul pas este eliminarea toxinelor prin pori. E timpul sa ne detoxifiem corpul si pielea. Incercati o zi la spa, un curs de yoga sau o baie fierbinte cu saruri. Pielea este cel mai mare organ al nostru, iar prin procesul de transpiratie, organismul beneficiaza de o detoxifiere atat de necesara.

Incercati sa va treziti devreme. Studiile au aratat ca persoanele care se trezesc devreme sunt mai sanatoase decat cele care evita complet lumina de dimineata. Este bine sa profitam de lumina diminetii si de Vitamina D pe care aceasta o ofera. Studiile au aratat ca Vitamina D(atunci cand insoteste o dieta sanatoasa) reduce incidenta cancerului colorectal cu doua treimi.

Incepeti exercitiile. "Daca ati scapat de iarna, incepeti primavara cu 10 minute de mers pe jos zilnic pentru o saptamana, apoi in urmatoarea saptamana mergeti 15 minute” sfatuieste Brian Crites, un cunoscut antrenor. "De acolo, adaugati cate 5 minute de mers pe saptamana pana ajungeti la o plimbare de 30, 40 de minute.”

Cu un regim alimentar sanatos si cu o serie de activitati pe masura, va veti putea bucura cum trebuie de primvara.