Facebook
Gandeste pozitiv!

Auzim adesea indemnul de a gandi pozitiv. Toata lumea foloseste aceasta sintagma, dar daca intrebi si ce presupune ea, multi ridica din umeri. Gandirea pozitiva este un mod de a intelege si de a te bucura de viata, dupa o suma de principii realiste si corecte fata de tine insuti.

In ultima vreme, expertii au inceput sa priveasca acest aspect al gandirii pozitive intr-un mod total diferit .Acum se pune accentul mai mult pe preventia si dezvoltarea unei gandiri positive, luandu-ti in serios abilitatea de a fi fericit.

Se poate ca oamenii negativisti sa devina mai pozitivi?

Da, se poate. Desigur, exista personalitati diferite, persoane care sunt optimiste nativ dar si persoane care vad totul intr-un mod negativ, dar totusi cu totii putem sa ne regandim si analizam modul de viata si sa incercam sa traim mai fericiti.

Exista vreun secret pentru a putea fi fericiti?

Nu chiar. Dar exista cu siguranta lucruri care te pot ajuta sa ai o atitudine mai pozitiva asupra vietii. Pentru inceput trebuie sa accepti ca fercirea este o alegere. Cand ceva ne supara exista o fractiune de secunda in care putem alege sa ne enervam, suparam sau pur si simplu sa acceptam situatia si sa gasim partea pozitiva din aceasta situatie. Desigur, nimeni nu se asteapta sa nu fii suprat, trist in cazul in care cineva drag iti moare sau o situatie cu adevarat dezastruasa  dar chiar si in aceste momente oamenii isi pot dezvolta abilitatea de a vedea lucrurile intr-o maniera mai pozitiva.

Sfaturi pentru a putea deveni o persoana mai pozitiva:

1. Descopera ce anume te face fericit si incearca sa faci acel lucru de cel putin cinci ori pe zi.

2. Fii activ- activitatea mentala elibereaza substantele fericirii in creierul nostrum.

3. Inscrie-te ca voluntar. Studiile au aratat ca atunci cand ajuti pe altii te simti mult mai implinit.

4. Pastreaza legatura cu prietenii tai. S-a dovedit ca persoanele care au o viata sociala activa  sunt mult mai fericite.

5. Scrie o scrisoare de multumire catre cineva care te-a ajutat sau care a avut o influenta pozitiva in viata ta. Asta iti va creste sentimentele de fericire si starea de bine.

6. Mananca sanatos, bea destula apa si dormi cat mai mult posibil. Este foarte greu sa ai o stare pozitiva daca nu ai grija de corpul tau.