Facebook
Doar un roman din 10 renunta la fumat

Un roman din zece a renuntat la fumat, tara noastra clasandu-se pe ultimul loc in Uniunea Europeana la acest capitol, releva un sondaj Eurobarometru facut public la Bruxelles.

Mai mult, Romania ocupa prima pozitie in Uniunea Europeana in functie de procentul persoanelor expuse la fumul de tigara in spatii inchise la locul de munca. Astfel, conform datelor Eurobarometrului, numai 38% dintre romani nu au fost expusi deloc sau aproape deloc la fumul de tigara in spatii inchise la serviciu. Alti 40% au fost expusi ocazional, 8% - mai putin de o ora pe zi, 6% - intre o ora si cinci ore pe zi, iar 8% - peste cinci ore pe zi.

Un roman fumeaza in medie 14,4 tigari pe zi, foarte aproape de media din UE (14,2%). Cele mai multe tigari intr-o zi le fumeaza cipriotii (20,5), grecii (19,4) si austriecii (18,3), iar cele mai putine - suedezii (12,8), francezii (11,9) si slovacii (11,7).

“Tigara electronica reprezinta o alternativa viabila fumatului si este una dintre cele mai eficiente metode de renuntare la fumat, fiind un dispozitiv revolutionar care produce vapori cu aroma de tutun” a declarat Laurentiu Pitu, manager Efumat.

Consumul de tutun reprezinta cea mai importanta cauza individuala de mortalitate care poate fi evitata, fiind responsabil de aproape 700.000 de decese premature in fiecare an in UE.