Facebook
Dieta mediteraneana, cheia pentru a controla obezitatea

Conform unui studiu recent, aceasta dieta este cea mai eficienta forma de a controla obezitatea.

Studiul publicat in Postgraduate Medical Journal arata ca dieta este chiar mai eficienta decat monitorizarea caloriilor zilnice, deoarece reduce mai rapid riscul de infarct si de accident vascular cerebral. In plus, autorii studiului afirma ca este mai buna chiar si decat dietele sarace in grasimi cand vine vorba de mentinerea pe termen lung a unei greutati optime.

Pe de alta parte, medicii ce fac parte din National Health Service (NHS) din Marea Britanie recomanda monitorizarea numarului de calorii zilnice ca metoda de mentinere a unei greutati optime.

De aceea, studiul publicat de PMJ pune sub semnul intrebarii recomandarea medicilor din NHS in ceea ce priveste monitorizarea caloriilor, spunand ca aceasta nu este cea mai buna abordarea in lupta impotriva obezitatii, dar nici dietele severe nu sunt sanatoase. Recent, reprezentantii National Health Service au declarat ca este nevoie de o actiune urgenta pentru a controla obezitatea. Peste o treime din populatia globala se confrunta cu aceasta problema. Autorii studiului mentionat afirma ca vor sa promoveze o „nutritie sanatoasa” prin dieta mediteraneana, care include fructe, legume, nuci, seminte si ulei de masline, deoarece aceste alimente reduc foarte repede riscul de infarct si accident vascular cerebral.