Facebook
Dieta 5:2 - Oamenii pot manca orice vor!

O noua cura de slabire, denumita "dieta 5:2" cucereste din ce in ce mai multi oameni in Marea Britanie si SUA pentru ca le permite acestora sa manance orice vor.

Aceasta dieta a fost conceputa de jurnalistul medical Michael Mosley si de jurnalistul Mimi Spencer si ii lasa pe cei care o urmeaza sa manance orice vor si cat vor timp de cinci zile, dar sa nu depaseasca mai mult de 600 calorii pe zi in urmatoarele doua.

Cartea lor poarta denumirea "The Fast Diet" si se afla pe primul loc in topul celor mai vandute carti din marea Britanie si SUA din acest an, fiind reeditata de peste 10 ori.

Michael Mosley sustine ca succesul acestei diete se bazeaza pe faptul ca este foarte atractiva din punct de vedere psihologic (pentru ca oamenii pot sa posteasca mai usor 2 zile daca stiu ca apoi vor reveni timp de cinci zile la meniul lor obisnuit) si conduce la o pierdere treptata si constanta in greutate - cu o medie saptamanala de 0,46 kilograme pentru femei si usor mai mult pentru barbati.

Cele doua zile de post din cadrul Dietei 5:2 presupun hrana care sa nu depaseasca limita superioara de 600 de calorii pe zi - aproximativ un sfert din volumul de calorii de care are nevoie un adult sanatos. Un exemplu de meniu al unei persoane care tine acest regim poate arata in felul urmator: doua oua fierte la micul dejun, gratar de pui si salata verde la pranz si peste cu taitei din orez la cina, fara a bea altceva in afara de apa, cafea neagra (fara zahar sau lapte) sau ceai.