Facebook
Cum sa invingi stresul

Cu totii devenim stresati in timp, dar simtim stresul in mod diferit. Sunt foarte multe cai de a scapa de stres. Daca alegi sa tipi pentru a te elibera, nu rezolvi nimic. Statul de vorba cu o persoana in care ai incredere poate fi un pas spre drumul cel bun, sau cel putin te poate ajuta sa te simti mai bine.

Stresul are un impact extrem de dramatic asupra sistemului tau  imunitar. Asta pentru ca situatiile stresante de lunga durata afecteaza hormonii corpului uman, care la randul lor afecteaza in mod direct sistemul imunitar.

Incearca aceste cinci tipsuri si cu siguranta te vei simti mai bine:

1. Comunica

Daca ai nevoie de ajutor cere-l persoanelor apropiate care tin la tine. Vorbeste cu cineva in care ai incredere poate acea persoana are o alta perspectiva asupra problemelor tale si te poate ajuta. 

 2. Fa-ti un jurnal

Scrisul in jurnal te poate ajuta sa previi stresul. Asa vei invata sa te gandesti la problemele tale intr-un mod organizat si sa te exprimi in timp ce iti dai frau liber emotiilor.

3. Nu te panica!

Nu lasa sentimentele sa-ti iasa de sub control cand esti suparat. Gaseste o cale sa te calmezi si sa scapi de nervi. Fa ceva ce-ti place si crezi ca te poate binedispune ( asculta muzica, iesi afara, fa exercitii).

4. Dormi suficient

Da-i mintii si corpului sansa se se relaxeze in timpul somnului. Daca ai dificultati cu somnul incearca sa eviti mancarurile grele si bauturile cofeinizate.

5. Fa exercitii

O plimbare de dimineata sau un tip de exercitiu mai dinamic precum cursurile de aerobic, te pot ajuta sa scapi de tensiunea si anxietatea provocate de stres.