Facebook
Cum putem sa combatem astenia de toamna?

Exista numeroase simptome care semnaleaza dereglari fiziologice si psihice asociate cu inceputul toamnei, dar acestea pot fi combatute cu ajutorul unor remedii naturale.

Conform medicilor imunologi, unele dintre aceste semnale de alarma sunt somnolenta prelungita asociata cu insomnii, lipsa de energie, melancolia, slabiciunea fizica si predispozitia pentru raceli si infectii.

"Astenia de toamna este o problema frecvent intalnita in aceasta perioada si se manifesta de regula la toate categoriile de varsta, de la copii pana la cei mai in varsta. Aceasta are simptomatologii diferite in functie de organismul si stilul de viata al fiecaruia, insa in general, pentru a evita starile specifice acestei etape, este important sa acordam atentie deosebita unei alimentatii bogate in vitamine si proteine, dar si sa respectam un program regulat de somn", spune medicul imunolog Tania Bejan.

Remediile naturale ne pot ajuta sa amelioram sau sa rezolvam manifestarile asteniei.

Indiferent daca este crud, copt sau fiert, dovleacul este foarte util pentru sanatatea sistemului nervos. Acesta actioneaza ca un pensament natural pentru sistemul nervos, cu un efect usor sedativ, fiind recomandat in cazul insomniilor si a starilor depresive.

Cerealele integrale sunt si ele de ajutor in combaterea oboselii. "Multe dintre persoanele care sufera de astenie se confrunta cu o deficienta de serotonina asociata cu oboseala excesiva, chiar daca au un program disciplinat de somn. Datorita continutului bogat in glucide, cerealele ofera energia necesara pentru functionarea corecta a organismului. In plus, acestea sunt bogate in tiamina, o vitamina apartinand complexului B, care favorizeaza transformarea glucidelor in energie, ameliorand astfel starile de letargie si extenuare", a explicat Tania Bejan.

Fructele din categoria citricelor contin o cantitate importanta de vitamina C, antioxidanti, nutrienti cu proprietati anticancerigene si asigura in mod natural un sistem imunitar mai puternic.

Acestea sunt doar cateva din ajutoarele naturale care pot combate astenia de toamna.