Facebook
Cum ne ingrijim pielea in anotimpul rece

Mainile crapate si uscate, pielea asemenea unei hartii abrazive, nasul uscat si pielea crapata, toate acestea sunt efectele pe care frigul le are asupra noastra.

Exista numeroase metode simple prin care putem combate aceste efecte. O prima masura este reducerea cantitatii de rufe din masina de spalat. Sfatul dat de specialisti este umplerea pe jumatate a masinii de spalat, astfel incat toate hainele sa aiba parte de clatirea finala.

"Reziduurile de detergenti si balsam din haine sau chiar din lenjeriile de pat pot sa irite pielea in sezonul rece", a declarat Jonathan Bowling, medic dermatolog la Nuffield Health Manor Hospital din Oxford.

Cea mai multa umiditate se pierde prin buze, in comparatie cu alte parti ale corpului. Combinatia de vreme uscata si rece, vant, soare si temperaturi ridicate in interior duce la exfolierea buzelor. Cea mai buna solutie este un unguent de buze care are rolul de a forma un „sigiliu”deasupra pielii si de a mentine umiditatea, astfel reducand frictiunea dintre pielea buzelor.

Un alt aspect vizeaza articolele vestimentare.

"Incercati sa purtati un articol vestimentar usor, permeabil, imediat lânga piele, peste care puneti alte articole de imbracaminte care sa fie usoare", spune John Hamilton, medic specializat in cosmetica, dermatologie si biogerontologie din comitatul Worchestershire.

In ceea ce priveste mainile, sfatul specialistilor este sa renuntam la sapunul obisnuit si la gelurile antibacteriene pe timpul iernii si sa folosim un ulei de maini cu extract de ceai, substanta care are proprietati antibacteriene, antivirale.

In rest, este bine sa mentinem o temperatura a apei apropiata de cea a corpului si sa mentinem umezeala aerului din locuinta.