Facebook
Consumul de fructe de padure reduce cu 40% riscul aparitiei Parkinsonului la barbati

Cercetatorii recomanda consumul de capsuni, affine, mure si coacaze negre deoarece sunt bogate in flavonoide si reduce sansele de imbolnavire de Parkinson. Concluzia apartinandu-le cercetatorilor de la Harvard School of Public Health.

Flavonoidele sint compusi alimentari ce se gasesc in plante si fructe, dar si in compozitia ciocolatei, fiind cunoscute ca vitamina P sau citrina. Oamenii de stiinta au analizat cele mai importante cinci surse de flavonoide, si anume ceaiul, fructele de padure, merele, vinul rosu si portocalele (sau sucul de portocale), pentru a vedea efectul acestora asupra bolii Parkinson. La studiu au luat parte 49.281 de barbati si 80.336 de femei, a caror alimentatie a fost evaluata timp de 20 de ani.

S-a constatat ca riscul de Parkinson a scazut cu 40% la barbatii care au consumat cele mai multe flavonoide. Desi o astfel de conexiune nu s-a facut si in cazul femeilor, cercetatorii au observat totusi ca o sub-clasa de flavonoide extrase din fructe de padure – antocianinele – au scazut incidenta bolii la ambele sexe.