Facebook
Club A - O istorie neintrerupta

Infiintat in 1969, pentru “Club A” 43 de ani reprezinta istoria.O viata de om, o istorie neintrerupta de lucruri bune si rele, de vremuri grele in care s-a facut posibila deschiderea unei oaze de relaxare pentru studentii de altadata sau cei ai zilelor noastre.

Fondatorul clubului, Emil Barbu “Mac” Popescu, actualul Rector al Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” - Bucurest, pe atunci student al acesteia, a avut idea acestui club inca din 1967, insa punerea ei in aplicare nu a fost posibila pana in 1969.

Prin adunarea unei sume impresionante de bani pentru acea vreme din partea studentilor arhitecti, acestia au reusit sa gaseasca un loc potrivit pentru deschiderea noului club.

“Dupa multe incercari de gasire a unui spatiu adecvat, mergand de la un restaurant din Piata Kogalniceanu pana la un spatiu aflat la restaurantul fost Victoria, demolat dupa cutremur, un coleg de grupa si-a amintit ca a vazut o usa metalica pe Blanari. Am batut la usa, am deschis si jos era o pivnita fara pardoseala, fara nimic, cu cateva stive de material metalic. Am obtinut de la Ministerul Comertului Interior sa ni-l atribuie, l-am luat in proprietate si am inceput amenajarea.” (Emil Barbu Popescu).

Lista celor care au calcat scena clubui este interminabila : studenti la teatru, conservator si arte plastice, muzicieni de jazz, pop, rock si muzica clasica, coruri si grupuri satirice, actori si regizori, DJ si oameni de presa.

Dupa multe generatii de “Club A”, astazi nu mai exista teama cenzurii sau a sistemului de altadata, clubul reusind sa tina pasul cu restul omenirii si sa dea viata talentului romanesc.