Facebook
Cele mai cunoscute baruri din Bucuresti

In ultimii 400 de ani, Bucurestiul a trecut printr-o multitudine de schimbari.Insa acum, cu baruri grozave, restaurante, cluburi, buticuri si hoteluri scumpe, nu mai poate fi vorba de nimic ieftin, fiind o viata de noapte excelenta, fara sa existe o scuza pentru a nu-l vizita.

 

Avantgarde

Un bar pentru noptiile tarzii, pline de distractie si flirt, decorat ca interiorul unei nave spatiale rusesti.Este o stralucire futurista, raspandita pe 2 etaje, cu mult aluminiu si sticla, dar daca decorul nu te-a captivat, bauturile sigur o vor face.

Cocktailurile preparate cu multa munca de catre barman ar putea fi cam scumpe, dar sunt tari si bine amestecate.Oricum, daca ai reusit sa intri, probabil nu te vor mai deranja preturile.

Lucrurile se pot incinge putin, bineinteles, asa cum se intampla cu toate cluburile din oras, dar dupa numele barului, ar trebui sa pari in garda, nu?


Basilicum Pub

Numit propabil dupa ce cladirile au inceput sa fie in stil “basilic”, nu putem invinui minunata structura veche de langa Cismigiu si ne-ar placea sa o transformam in propriul nostrum apartament.Dar nu in cazul in care aceasta multime vine odata cu ea : jacheta de piele si bijuterii aurii ce parca striga “bani noi”.Adaugand la aceasta, faptul ca angajatii de la bar ne reamintesc de vechea Romanie, nu cea noua plina de optimism din alte parti ale orasului - si lucrurile nu arata prea bine.Dar cocktailurile sunt grozave, chiar daca sunt costisitoare, iar amplasamentul este unul dintre cele mai bune din oras.


Club Sugar

Intr-un alt bar exclusivist din Bucuresti, pentru a-ti permite bauturile, trebuie ori sa fi jefuit o banca, ori sa vii aici intr-un BMW.Si judecand dupa toate “videoproiectoarele” parcate afara, majoritatea localnicilor fac parte din ce-a de-a doua categorie.Stilul este din era “renaissance”, cu statui pe ringul de dans si la bar.Iar in ceea ce le priveste pe fetele “de zahar”, poarta atatea haine de designer, incat ar putea umple un butic de pe Rodeo Drive.Dar apoi, codul vestimentar este strict, asa ca de ce sa nu facem un efort?

DJ-I mixeaza house, techno si o bruma de euro-pop, dar am fost mult prea ocupati sa privim toate frumusetile care isi flutura cozile pe ringul de dans pentru a ne pasa vreun pic. Da-mi niste zahar!


English Bar

Pentru o felie de istorie a Bucurestiului, incearca faimosul “English Bar” de la Athenee Palace Hilton. Hotelul in sine este o afacere de 5 stele, iar barul este de moda veche, dar atmosferic, prin candelabrele sale, plafoanele cu grinzi si covoarele cu modele.

Angajatii sunt eficienti, serviciul prompt si cocktailurile decente. Ideal pentru un aperitiv sau un acoperis comfortabil de noapte, inainte de a va retrage in camera dumneavoastra.

 


Intermezzo

Ok, este barul unui hotel, deci prin urmare se simte putin acest sentiment.Nu este nimic specific romanesc la “Intermezzo” din Intercontinental; ai putea fi oriunde in lume.Dar este mai multa atmosfera decat in multe dintre cele de seama sa, combinatia de bauturi, muzica live la pian si conversatiile calde facand din acest bar unul sofisticat si primitor.Este un loc bun pentru un cadru intim, inainte de a iesi seara sa a te intinde dupa cina.Prezenta pianului reprezinta un avantaj, la fel ca si istoria lui plina de evenimente comuniste.


Mojo

Acesta este unul dintre cele mai vii baruri din centrul vechi al Bucurestiului.Acesta este intins pe 3 niveluri, avand un bar la parter, un lounge la etajul de sus si un ring de dans si o scena la subsol.Acest spatiu este deseori gazda pentru trupele locale si de asemenea gazduiesc nopti de stand-up englezesc. Multimea este formata dintr-un mix atragator iar barul este populat cu toate categoriile, de la studenti pana la localnici melancolici.

Atmosfera este prietenoasa si energica, locul ramanand deschis pana la primele ore ale diminetii, iar preturile sunt rezonabile pentru un club, ceea ce face din Mojo un multumitor pe mai multe niveluri.


Opium Studio

Obscur si iesit din tipar, acest bar pe doua niveluri arata la inceput ca depozitul studioului unui artist excentric.Verifica draperiile ireale de pe perete si decorul sit e vei simti ca in lumea lui Dali.Dar incercarea sa consistent pentru o ciudatenie pare sa functioneze, iar daca bauturile fine nu te vor face sa vorbesti cu frumoasa fata cu rochie rosie, faptul ca ai gasit acest loc odata cu ea sigur te va ajuta.La etaj este locul ideal pentru o intalnire.La subsol mai putin “beat”, dar o intimidate placuta.Cat despre opium, am cerut dar nu vindeau.Am ramas cu vodka.


The Fifties

Pentru cea mai buna si extinsa selectie de cocktailuri din oras, pune-ti palaria si pantofii ascutiti si poti pretinde ca esti Buddy Holly sau Fonz in acest joint pentru “zile vesele”.Peretii sunt pasteluri colorate si decorul se bazeaza pe mult material plastic retro, dar toate complimenteaza bauturile si muzica anilor ’50.Bauturile cremoase si clasicul retro martini par a fi bauturile zilei.

Vei uita curand ca Romania secolului 21 este afara.

 


The Office

 Unul dintre cele mai exclusiviste baruri din Bucuresti - atat de exclusivist incat nu te vor lasa sa intri inainte de ora 21.00 deoarece accesul este permis doar membrilor pana la acea ora.Faceti-va comod in lounge, unde artistii importanti ai scenei locale se strang pe canapele in jurul meselor, intr-o ambianta tapetata, savurand cocktailuri scumpe de wisky si vodka.Barmanii vin cu unele amestecuri incredibile, asemeni DJ-lor, care stau la rascrucea dintre house si techno.Este adesea rezervat pentru petreceri si evenimente de afaceri de catre clasa cu bani din Bucuresti, asaca nu disperati daca sunteti intors din drum.

Nu este din cauza ca nu arati destul de sexy sau nu porti pantofii potriviti - este faptul ca un miliardar si sotia lui actrita dau o petrecere.

 

Downtown

Plin de viata, central si inca extreme de populat dupa aproape un deceniu, Downtown nu este deloc potrivit pentru cei care cauta o noapte linistita.

Daca pe de alta parte, vreti intr-adevar sa petreceti, atunci este o alegere buna.Tot felul de nopti tematice si petreceri au loc aici.

In trecut a gazduit un “bikini party”.