Facebook
Ceaiul verde bun pentru memorie

S-a dovedit ca acest tip de ceai are numeroase beneficii pentru sanatate, printre care proprietatea de a imbunatati memoria si de a trata dementa.

Ceaiul verde imbunatateste anumite proprietati cognitive, conform unor recente cercetari.

Cercetatorii de la Universitatea din Basel, Elvetia au dovedit ca anumite extracte din ceaiul verde stimuleaza conexiunile creierului. Echipa a observat, in urma testelor, ca memoria este imbunatatita considerabil la persoanele care au consumat ceai verde.

Se pare ca ceaiul verde poate fi folosit pentru tratarea pierderilor de memorie cauzate de tulburari psihiatrice, precum si pentru terapii de recuperare.

Participantii la studiu au consumat o bautura pe baza de ceai verde inainte de a fi pusi in fata rezolvarii unor exercitii de evaluare a functiilor memoriei. Cercetatorii au monitorizat apoi activitatea cerebrala si au observant o conexiune crescuta intre cortexul parietal si cel frontal al creierului.

"Descoperirea noastra sugereaza ca ceaiul verde ar putea creste plasticitatea sinaptica pe termen scurt a creierului", a spus profesorul Stefan Borgwardt, coautorul studiului.