Facebook
Ce pasi trebuie urmati pentru a avea o piele sanatoasa

In timpul verii, pielea este mai vulnerabila, fiind mai expusa radiatiilor ultraviolete si agresiunii mediului inconjurator.

Urmand cativa pasi, putem avea o piele mai sanatoasa, cu un aspect mai ferm si luminos. Primul pas consta in dublarea consumului de fructe si legume. Conform unui studiu realizat in 2012, persoanele care mananca fructe si legume, in special colorate, au fost percepute ca fiind mai sanatoase si mai atragatoare. Acest lucru este datorat unor compusi numiti carotenoizi, continuti de morcovi, caise, dovleac sau ardei si care accentueaza tonurile portocalii ale pielii, contribuind si la o bronzare mai uniforma.

Un alt sfat este de a va spala pe fata doar de 2 ori pe zi. Spalatul pe fata in exces distruge uleiurile naturale produse de piele, iar unele particule pot provoca zgarieturi microscopice la nivelul pielii.

Un alt lucru de care trebuie tinut cont este faptul ca, in jurul ochilor nu trebuie aplicata crema de protectie solara in exces. Pielea din aceasta zona este foarte sensibila si subtire, iar ingredientele din crema de protectie pot irita pielea. Cel mai bine este sa purtati o pereche de ochelari de soare cu lentile cu un factor de protectie peste 90%.

In ceea ce priveste restul corpului, nu faceti economie de crema de protectie in zilele de vara. Daca suntem imbracati, nu inseamna ca suntem si protejati de razele soarelui.

Un sfat important este de a merge la dermatolog o data pe an pentru depistarea oricarui tip de afectiune a pielii, in special cancerul de piele care, diagnosticat in stadii precoce, este mai usor de tratat.