Facebook
Care sunt cele mai mari probleme ale pielii pe timpul verii?

Exista o serie de probleme frecvente care apar la nivelul pielii pe timpului sezonului cald, dar exista si numeroase modalitati de a le preveni.

In afara de cunoscutele arsuri solare, pielea poate suferi si de alte afectiuni mai putin cunoscute, dar care pot cauza adevarate probleme daca nu sunt tratate cum trebuie.

In prima categorie a afectiunilor dermatologice ce pot aparea vara avem infectiile fungice, cea mai frecventa fiind pitiriazisul. Desi intalnita in general la tropice, in regiunile umede, pe timpul verii, se manifesta in toate partile lumii si apare sub forma unor cruste aparute pe spate, piept si gat. Cea mai buna metoda de a combate micoza este de igiena – un dus dupa activitatile sportive solicitante, iar dermatologii recomanda sapunul cu zinc pirition.

Vara ne putem confrunta si cu dermatita de contact, orice tip de afectiune provocata de contactul cu plante si produse alergenice. Poate provoca mancarimi, inrosire si uneori, cojirea pielii si in cazuri mai grave, urticarie si inflamatii. Se poate trata cu unguente cu hidrocortizon, unguente care pot fi gasite in orice farmacie.

Foliculita este o infectie bacteriana destul de frecventa si apare atunci cand sunt inregistrate temperaturi ridicate si se manifesta sub forma unor basicute rosii la nivelul umerilor si coapselor. Pot aparea atunci cand facem sport in timpul verii imbracati in haine stramte si din fibre sintetice si poate fi tratata prin folosirea unor geluri de dus si sapunuri antibacteriene.

Daca urmam cateva reguli simple, ne putem proteja pielea pe timpul verii.