Facebook
Bronzul organic creeaza probleme de fertilitate

Expertii spun ca femeile care recurg la bronzul organic se supun unui risc crescut  de scadere a fertilitatii si pot da  nastere unor copii cu handicap. Atunci cand este pulverizata pe corp, solutia este adesea inhalata si absorbita in fluxul sanguin. Oamenii de stiinta spun ca aceasta solutie ar putea dauna AND-ului si nu este exclusa aparitia tumorilor. “ Ar fi prudent ca oamenii sa fie mai precauti referitor la aceste produse chimicale, pana ca efectele lor sa fie mai bine intelese.” A declarat Jacqueline McGlade, director executiv al Agentiei Europene de Mediu.

” Efectele ”cocktailului” de substante pot fi un factor nociv organismului, care contribuie la cresterea semnificativa a riscului de cancer, diabet, obezitate si chiar scaderea fertilitatii la femei. Multe dintre substantele chimice din bronzul artificial, sunt toxice pentru reproducere si pot dauna fatului.

O treime din femei si unul din zece barbati recunosc ca utilizeaza aceasta metoda de bronzare. Produsele sunt toxice pentru organism, chiar daca producatorii insista ca toate substantele sunt “sigure”.