Facebook
Botox pentru gene?

Producatorul botox-ului a introdus pe piata un nou produs pentru ingrijirea genelor, poreclit "botox pentru gene".

Lotiunea nu contine botox, insa a fost denumita in acest fel datorita efectului de marire pe care il are asupra genelor. Produsul deriva din Bimatoprost, un medicament utilizat pentru vindecarea glaucomului si a fost lansat de un producator de farmaceuticedin SUA .

Procedura consta in aplicarea acestei lotiuni pe gene, care incurajeaza cresterea si indesirea acestora.

Produsul, numit Lattise, este celebru in Statele Unite ale Americii, unde este folosit de celebritati precum Christina Hendricks, Claire Deans si Brooke Shields.

Tratamentul cu Lattise costa aproximativ 250 de euro, iar dezavantajul consta in faptul ca genele vor redeveni subtiri si scurte, daca opresti utilizarea produsului.

Compania Allergen, cea care produce Botox, a creat un nou produs, pe baza de Bimatoprost, cunoscut si ca Botox pentru gene.

Procedura presupune aplicarea pe gene a unei lotiuni care le face sa creasca mai repede si sa se ingroase. Solutia se aplica zilnic timp de patru luni, iar efectele, potrivit producatorului, sunt dublarea grosimii genelor, inchiderea la culoare cu cel putin 18 la suta si cresterea in lungime cu 25 la suta.

De la lansarea Latisse s-au vandut peste 2.5 milioane de sticlute de tratament. Acum, gelul pentru gene este disponibil si in Marea Britanie, unde costul pentru patru luni de tratament este de 200 de lire.

In timpul testelor clinice din 2008, Bimatoprost, substanta activa principala din Latisse, a fost declarat sigur pentru uzul cosmetic, desi nu este recomandat femeilor care alapteaza si nici celor care au fost operate de cataracta cu cel putin trei luni inainte de inceperea tratamentului.