Facebook
Beneficiile curmalelor

Curmalele au numeroase beneficii pentru sanatatea noastra fiind bogate in fibre naturale.

Aceste fructe vin si cu o combinatie de calciu, sulf, fier, potasiu, fosfor, mangan, cupru si magneziu. Din aceasta cauza, se considera ca o curmala reprezinta necesarul minim pentru o alimentatie echilibrata si sanatatoasa.

Continutul nicotinic al curmalelor este benefic in tratarea oricarui tip de tulburari intestinale. Ajuta impotriva cresterii in greutate si afectiunilor cardiovasculare. Scufundate in apa peste noapte si consumate in dimineata urmatoare, curmalele capata un efect laxativ fiind eficiente in cazul constipatiei. Consumul regulat de curmale ajuta la mentinerea unui control asupra ritmului de crestere a organismelor patologice si la mentinerea florei intestinale normale.

Curmalele contin zahar, grasimi, proteine si multe vitamine esentiale, fiind considerate o parte foarte importanta intr-o dieta sanatoasa. Ele pot fi folosite si ca inlocuitor al zaharului, se pot macina si folosi ca faina si chiar la prepararea bauturilor alcoolice fermentate.

Fructele proaspete au mult mai putine calorii decat cele uscate si contin cantitati mici de vitamina C, care lipsesc din cele uscate. Prin continutul ridicat de fier devin un aliment ideal pentru cei care sufera de anemie si afectiuni care produc oboseala cronica. Pentru nevoia zilnica de fier sunt necesare 25 de grame de curmale.

Un alt element continut de aceste fructe, magneziul, tonifica muschii si intarzie imbatranirea, evitand acumularea deseurilor alimentare. Curmalele au o influenta benefica si asupra prostatei si rinichilor.

Unul dintre principalele avantaje ale consumului de curmale reprezinta capacitatea lor de a mentine un sistem nervos sanatos, datorita continutului bogat de potasiu.

Desi curmalele contin valori nutritive extraordinare, alegerea lor trebuie facuta cu mare grija, deoarece suprafata lor adeziva atrage diverse impuritati. Prin urmare, ar trebui sa se consume doar acele curmale care sunt corect ambalate.