Facebook
Beneficiile consumului de apa cu lamaie

Un pahar de apa cu lamaie consumat in fiecare dimineata este considerat foarte sanatos si ii sunt atribuite numeroase beneficii.

Se pare ca apa cu lamaie ajuta la imbunatatirea procesului digestiv si a sistemului imunitar, fiind bogat in vitaminele B si C, potasiu, calciu, magneziu, fier si antioxidanti. Printre importantele beneficii se numara faptul ca acest obicei duce la o hidratare corecta si sanatoasa, astfel mentinand un echilibru al organismului.

Lamaia ne poate furniza si aportul zilnic de antioxidanti ce ajuta la mentinerea sanatatii, dar si a aspectului luminos al pielii. Conform unor studii, sucul de citrice ajuta la producerea de colagen si la inlocuirea celulelor epiteliale moarte.

Vitamina C continuta de lamaie este foarte utila in combaterea gripei si racelilor, tinand virusii la distanta si mentinand organismul rezistent. Acidul citric este si un bun antiinflamator, ducand la scaderea nivelului de acid uric ce poate duce la inflamarea incheieturilor.

In concluzie, o dieta cu apa si lamaie ofera organismului posibilitatea sa reactioneze mai bine si sa se recupereze mai usor in fata unor probleme.