Facebook
Antibioticele din camara

Exista o serie de antibiotice naturale care se pot gasi in camara noastra si ne pot ajuta in prevenirea si tratarea racelilor, virozelor si chiar a anumitor infectii.

Printre aceste antibiotice naturale amintim ghimbirul, usturoiul sau uleiul de oregano. De fapt, majoritatea alimentelor zilnice pot fi incluse intr-o categorie de alimente cu dublu rol. Pe de o parte sunt un deliciu pentru papilele gustative, dar pot reprezenta si variante naturale de tratament pentru afectiuni importante.

Primul pe lista agentilor curativi se afla usturoiul, un aliment ce poseda numeroase proprietati antivirale si este considerat un adevarat antibiotic natural. Reprezinta o sursa de antioxidanti ce protejeaza impotriva actiunii bacteriilor si a radicalilor liberi din sange, asigurand protectia sitemului imunitar. Este recomandat in special in cazul infectiilor produse de stafilococi, printre care bronsita, amigdalita, dar si in cazul parazitilor intestinali, astmului si hipertensiunii.

Ghimbirul este folosit ca un remediu naturist in medicina alternativa de peste 2.000 de ani multumita nutrientilor cu proprietati antiinflamatoare si antibacteriene. Este folosit in cazul racelilor, calmand inflamatiile de la nivelul gatului, ameliorand simptomele sinuzitei, febrei si infectiilor gatului.

Ceaiul verde este un alt antibiotic si antioxidant natural, continand o gama variata de polifenoli, care dizolvati in apa, actioneaza precum antibiotice non-toxice. Recomandat dimineata in locul cafelei, este un rezervor de vitamine ce stimuleaza sistemul imunitar si creste rezistenta organismului.

Lista include si probioticele, efectul carora este asigurat de prezenta a doi microbi: bifido acidophilus si lactobacillus acidophilus continuti de iaurt, cas, castraveti murati si kefir.