Facebook
5 alimente crude care ar trebui evitate in dieta raw

Cartofii contin doua substante numite solanina si chaconina, considerate a fi toxice pentru organism daca sunt ingerate in cantitati mari. Cand cartoful este preparat, aceste doua minerale scad cantitativ. In plus, cartofii contin si amidon, facandu-i destul de greu de digerat in stare cruda.

Vinetele, ca si cartofii contin solanina. Specialistii sustin ca acest compus duce la inhibarea absorbtiei de calciu. Simptomele pe care le poti experiementa daca consumi vinete crude sunt: stari de voma, crampe, greata si dureri de cap. Gatirea vinetelor va neutraliza solanina.

 Legumele boabe ca fasolea rosie, soia sau mazarea nu trebuie consumate crude deoarece contin si ele substante toxice. Boabele de soia, de exemplu, cand sunt consumate crude, pot declansa probleme ale tiroidei. Alte tipuri de legume cu boabe contin un aminoacid toxic, ce face parte din familia substantei chimice numite cianura. Desi aceste legume pot fi daunatoare cand sunt consumate in cantitati mari, este mai bine totusi sa le eviti. Pentru a indeparta aceste toxine este necesar ca legumele cu boabe sa fie inmuiate in apa sau gatite.

Ciupercile contin o substanta toxica numita agaritina, care este suspectata ca fiind un agent carcinogen (duce la aparitia cancerului). Desi aceste substante sunt neutralizate in prezenta caldurii, ciupercile in stare cruda pot dauna sanatatii. In plus, in urma unor studii s-a demonstrat ca unele dintre cele mai populare ciuperci intalnite in supermarketuri au determinat aparitia cancerului la soareci.

Spancul si rubarba contin niste compusi care se numeste oxalati si care interfereaza cu absorbtia calciului in sange. Poti manca insa spanac si rubarca crude atata vreme cat nu consumi cantitati uriase, care sa duca la un deficit de calciu in organism.